Annechiene

Teksten

De afgelopen jaren heb ik veel teksten geschreven voor verschillende doeleinden. Hieronder kun je lezen voor welke teksten je mij kunt inhuren. Maar naast het schrijven van teksten heb ik veel ervaring opgedaan in het bepalen van online strategieën, het schrijven van communicatieplannen, het bedenken van een social media beleid en het opzetten van contentmarketingplannen.

Online schrijven en strategie

Een van mijn specialiteiten is het schrijven van teksten voor websites. Hierbij kun je denken aan informatieve teksten, teksten over het bedrijf, interviews, nieuwsberichten, whitepapers, (technische) handleidingen, FAQ en blogartikelen. Naast het schrijven van online teksten houd ik me bezig met het bepalen van de online strategie en usability.

SEO-teksten

Je ontkomt er niet aan, het schrijven van SEO-teksten is noodzakelijk als online tekstschrijver. Al jaren houd ik me bezig met het schrijven van goede teksten die worden gevonden door zoekmachines als Google. Ik vind het belangrijk dat SEO-teksten relevant en goed leesbaar zijn, inhoudelijk kloppen en in de tone-of-voice van het bedrijf zijn geschreven.

Redigeren & eindredactie

Veel teksten die je tegenwoordig op internet ziet, staan er al jaren. Een opfrisbeurt van bestaande teksten kunnen jouw website een boost en een nieuw gezicht geven. Ik herschrijf bestaande teksten naar betere en duidelijkere teksten die van deze tijd zijn. Maar ook de eindredactie van teksten, zoals het nakijken op spel-, stijl- en grammaticafouten en het toevoegen van goede, aansprekende koppen en tussenkoppen, behoren tot de mogelijkheden.

Social Media

Als je teksten en content gaat publiceren, kom je er niet (meer) onderuit om dit op social media te delen. Maar wat deel je wel en wat niet? En welke content zet je wel op Facebook, maar niet op LinkedIn? Als je actief aan de slag gaat met social media moet je over deze onderdelen nadenken. In een social media beleid neem je de volgende punten op: wat publiceer je wel en vooral ook niet op je social mediakanalen, wanneer post je iets op Twitter en op welk tijdstip op Google+? Waar moet een afbeelding aan voldoen? En op welke manieren kun je als bedrijf jouw eigen stempel zetten op een post? Naast het opstellen van een beleid, schrijf ik aansprekende teksten voor social media in combinatie met beeldmateriaal en help ik bij het opstellen van advertenties op social media.

PR

De pr-werkzaamheden waar ik me de afgelopen jaren mee bezig heb gehouden, zijn onder andere: het schrijven van persberichten, het netwerken met redacties van verschillende media en het uitsturen en benaderen van media. Een ander onderdeel onder pr is het schijven van interessante artikelen die worden aangeboden aan externe media. Dit kan gaan om free publicity, maar ook om paid content.

Contentmarketing

Het buzzwoord van de afgelopen jaren op marketinggebied is ongetwijfeld contentmarketing. Ik heb 2 jaar als contentmarketeer gewerkt bij hostingprovider True. Belangrijke taken als contentmarketeer zijn het bepalen van de doelgroep en propositie. Wat het is het doel van je bedrijf, wat wil je bereiken en op welke manier? Aan de hand van de antwoorden op deze vragen bedenk je geschikte onderwerpen waarover je kunt schrijven en bekijk je hoe je op een slimme manier deze content kunt realiseren. Ook bekijk je hoe je de gerealiseerde content kunt hergebruiken voor andere doeleinden en media. Onderdelen van contentmarketing zijn ook het maken van een contentplanning en een contentmarketingstrategie.

Nieuwsbrieven/ e-mailmarketing

Het bedenken van geschikte onderwerpen voor een nieuwsbrief en het schrijven van relevante teksten. Na het versturen van de nieuwsbrief het bekijken van de statistieken, zodat je kunt bepalen welke onderwerpen goed worden opgepakt en wat voor soort teksten de lezers aanspreken.