Annechiene

Welke lijstjes zijn er voor 2017?

Gelukkig nieuwjaar! 2017 is een paar dagen oud en veel websites hebben hun lijstjes voor 2017 gepubliceerd. Wat gaat 2017 ons brengen op het gebied van contentmarketing, social media marketing, marketing en SEO? Ik deed een klein rondje langs de belangrijkste websites op dit gebied en hieronder lees je mijn bevindingen.

lijstje 2017

Contentmarketing in 2017

De afgelopen jaren is contentmarketing steeds populairder en volwassener geworden. Als je gaat zoeken naar lijstjes voor 2017 dan kom je niet onder contentmarketing uit. Frankwatching noemt 5 trends op het gebied van contentmarketing:

 1. Mobiel is alomtegenwoordig
 2. Er komt alleen maar meer clickbait
 3. Er wordt meer uitgegeven aan paid media
 4. Videocontent neemt een vlucht
 5. Meer semantische content dankzij virtual assistants

Social Media Marketingtrends

We kunnen niet meer zonder social media. Maar wat gaat er in 2017 gebeuren op het gebied van social media marketing? Op de website van Mediaweb staan maar liefst 19 trends die we het komende jaar kunnen verwachten. Het interessante aan dit artikel is dat meerdere social media experts aan het woord zijn. Een tipje van de sluier:

 • Mobile first? Mobile Only!
 • Social search
 • Consolidatie van platformen
 • Back 2 Social
 • Social Seling

Marketingtrends

Op DutchCowboys staat een artikel over de marketingtrends in 2017. Het artikel bespreekt 5 trends die volgens Forbes het aankomende jaar bepalend zijn op het gebied van marketing. Dit zijn  de 5 trends:

 1. Personaliseren
 2. Video, video, video
 3. Social Media Marketing
 4. AI en bots
 5. Right-time marketing

SEO-trends voor 2017

Wat gebeurt het op het gebied van SEO in 2017? Marketingfacts zet 5 SEO-trends op een rijtje:

 1. Voice search dankzij Siri en Google Now
 2. Mobile First breekt definitief door
 3. Epic content voor de gebruiker
 4. Google Rankbrain dat zichzelf traint
 5. App-indexing voor rijkere zoekresultaten

Tip: SEO Stappenplan voor WordPress 

Mobile First is trending

De trend van 2017 lijkt toch wel Mobile First te gaan worden. In bijna alle lijstjes staat Mobile First op een prominente plek. In 2017 geeft Google mobiele zoekopdrachten de voorkeur boven zoekopdrachten die afkomstig zijn van een desktop. Dit betekent onder andere dat je een goede mobiele versie van je website moet hebben en dat de laadtijd van je website nog belangrijker wordt.

Dat Mobile First trending is, merk ik ook aan de ontwikkelingen bij opdrachtgevers. De website en funnels van ANWB Verzekeren hebben sinds kort een ‘responsive’ design gekregen. Ik ben momenteel bezig om alle teksten te herschrijven en om te zetten naar het nieuwe design. Een goed begin van 2017 (maar ik heb nog tijd voor nieuwe opdrachten…)!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.